ANNONCER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. dec 2012 09.50

Få mere ud af medarbejderne

Monotomt, repetitivt eller ensidigt gentaget arbejde kan medføre belastninger på bevægeapparatet, led, knogler, ligamenter og muskler. Dette vil i længden også kunne medføre mentale belastninger.

Eksempler på brancher, hvor det ensidigt gentagne arbejde forekommer, er: beklædningsindustrien, elektronikindustrien, fiskeindustrien, skærmterminalarbejde samt decideret samlebåndsarbejde i forskellige erhverv. Af områder, hvor det ensidigt gentagne arbejde er kombineret med fysisk tungt arbejde, kan nævnes slagteribranchen, træindustrien og lagerarbejde. Meget af det ensidigt gentagne arbejde er også siddende arbejde.

Siddende arbejde betragtes ofte som værende let arbejde, og det kan virke uforståeligt, at siddende arbejde kan være meget trættende. Siddende arbejde indebærer statisk belastning på muskelgrupper i ryg, nakke og skuldre. Statisk belastning er meget hurtigere tilsyrende og udtrættende end dynamisk belastning.

Marlon Cramers, Massage, Motion og Motivation har et tilbud til firmaer for at få det bedste ud af deres medarbejdere i 2013 – en firma sundhedsordning.

En firma sundheds ordning sammensættes i henhold til de behov virksomheden har til at fremme sundhed og arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Eksempler på aktiviteter kunne være at begynde ugen med at få de gode energier til at strømme ved hjælp af en serie fælles yoga eller strækøvelser eller massage på arbejdspladsen til at forebygge de monotone, repetitive eller ensidig gentagne arbejds overbelastnings gener. Marlon Cramers tilbyder også fælles undervisning i kost, motion og energiforbrænding med udarbejdelse af individuelle kostplaner med individuel opfølgning.

 

14. dec 2012 07.10

Mindfulness overvinder julens - og anden - stress


"Folk glemmer ofte at leve i nuet, når de har travlt i hverdagen. Hovedet bliver fyldt med tanker om hvad de skal nå, hvordan de planlægger de kommende timer, dage og uger og samtidig tænkes der meget på hvordan de har løst de seneste opgaver", forklarer Charlotte Koch Andersen der er autoriseret psykolog og mindfulness-instruktør hos CEKTOS. "Klarede jeg det godt? Mon familien er tilfreds? Er min kollega bedre end mig?"

Alle disse tanker og handlinger fortrænger fuldstændigt fokus på det der foregår lige nu i øjeblikket og resultatet er at man bliver stresset.

"Heldigvis kan man afhjælpe julestressen med mindfulness", fortsætter Charlotte Koch Andersen. "Mindfulness er en opmærksomhedstræning, der styrker din bevidsthed omkring at være åben, opmærksom og til stede i nuet. Opmærksomheden på de fysiske fornemmelser og evnen til at være til stede fra øjeblik til øjeblik styrkes gennem yogaøvelser, meditation og kognitive strategier."

I mindfulness træner man evnen til at være ikke-dømmende overfor sig selv. Tanker om fremtiden og fortiden registreres og man lader dem så ”passerer forbi” i bevidstheden. Nærvær og dét at give slip på kontrollen trænes og på den måde lindres stress, angst, tristhed og anspændthed.

CEKTOS i tilbyder løbende kurser i mindfulness. Der er tale om gruppeforløb over otte uger. Der tilbydes også individuelle mindfulness-forløb.

CEKTOS er en af Danmarks førende psykologklinikker indenfor kognitiv- og meta-kognitiv terapi. Klinikken har eksisteret i mere end 30 år i Næstved og udvidede for et par år siden med en afdeling i København, hvor vi tilbyder terapi til klienter uden lægehenvisning. Det er ligeledes i Københavns-afdelingen, at hovedparten af CEKTOS kursusaktiviteter foregår.
Derudover arbejder klinikchef Pia Callesen i øjeblikket på en PhD ved universitetet i Manchester, hvor effekten af meta-kognitiv terapi undersøges i forhold til personer med depression.